Uitjes kerstvakantie Nijmegen

Op zoek naar de leukste uitjes kerstvakantie Nijmegen? Dan ben je bij DoeNijmegen aan het juiste adres! De kerstvakantie is namelijk de ideale vakantie voor de leukste uitjes met het gezin in de winter. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nijmeegse Winterweken, een bezoek aan Museumpark Orientalis of gewoon gezellig naar de kinderboerderij?


Ook als je op zoek bent naar inspiratie voor een vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje in de winter en de kerstvakantie, helpt DoeNijmegen je graag. Ontdek Nijmegen bijvoorbeeld via een stepspeurtocht of speel de Escape City Game. Lees snel verder voor de leukste tips die wij voor je op een rij hebben gezet om in de kerstvakantie in Nijmegen te ondernemen.

Kerstvakantie uitjes met de kleine

Hebben de kinderen kerstvakantie? Dan zijn er gelukkig genoeg activiteiten met het gezin te ondernemen! Zo staat Nijmegen vanaf het begin van de kerstvakantie tot einde januari in het teken van de Nijmeegse Winterweken. Er zijn verschillende lichtjes routes uitgestippeld, zodat je met de familie langs acht indrukwekkende lichtsculpturen kunt wandelen. Natuurlijk zijn er ook 'makkelijkere' uitjes in de kerstvakantie te ondernemen, zoals een bezoek aan de kinderboerderij, genieten van een warme chocomel in een van de Nijmeegse restaurants of een museum bezoeken. Leuk voor jong en oud!


Zijn de kinderen al wat groter? Kies dan voor een van de leuke uitjes die wij aanbieden, zoals een speurtocht. Of je nu graag de binnenstad ontdekt of graag door een park tourt: alles is mogelijk. Zo zie je met de stepspeurtocht in Nijmegen het mooiste van wat Nijmegen te bieden heeft. Bovendien kun je zo'n speurtocht eenvoudig combineren met een heerlijk driegangendiner. Leuk voor de hele familie!


Een van de andere leuke activiteiten is een wandelspeurtocht. Met deze speurtocht vind je alleen met een hoogstaand stukje speurwerk de juiste wandelroute. Jullie krijgen in een groepje namelijk een kaart mee voor onderweg. Doe je best om de vragen die hierop staan juist te beantwoorden, en je wordt beloond met een prachtige route door Nijmegen en omgeving.


Naast een wandeling of speurtocht zijn er nog veel meer fijne kerstvakantie uitjes te ondernemen. Voor grote groepen is een citygame zoals Ganzenborden in Nijmegen of een Escape Dinner Game een aanrader. Zijn er echte quizfanaten te vinden in jullie groep, kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het arrangement Party & Co - That's so 90's Quiz.


Leuke indoor uitjes kerstvakantie

De kerstvakantie biedt voor ieder wat wils. Van de fijnste kinderactiviteiten tot interactieve workshops en van speurtochten in de buitenlucht tot leuke indoor uitjes.


Een mooie tip voor een indoor uitje in de kerstvakantie is een bezoek aan Museumpark Orientalis. Tijdens het Feest van Licht straalt dit park namelijk van winterse gezelligheid, oude ambachten en duizenden lichtjes. Ontdek de geschiedenis in een Joods dorpje, geniet van optredens en bewonder de grootste kerststal van Europa.


Ook DoeNijmegen biedt genoeg activiteiten voor binnen die je kan doen in de kerstvakantie. Kies bijvoorbeeld voor de Wie is de...? Dinner Game. Tijdens een heerlijk driegangendiner spelen jullie het welbekende televisieprogramma "Wie is de Mol?". Jullie voeren interactieve opdrachten uit, maar pas op! Er is één iemand die de opdrachten saboteert...

Kerstuitje kantoor Nijmegen

Nijmegen is een van de grootste steden van de provincie Gelderland. Het is dan ook niet gek dat wij genoeg activiteiten aanbieden aanbieden voor bedrijfsuitjes in de winter. Wij helpen je graag op weg met een aantal leuke tips om te doen met je collega's van kantoor of natuurlijk een ander bedrijf.


Allereerst is het belangrijk om te weten hoe je een teamuitje organiseert. Je prikt een datum, je bepaalt het budget en dan komt misschien wel het lastigste onderdeel van het kerstuitje organiseren: de activiteiten voor het uitje bepalen.


Als eerste tippen wij de Escape City in Nijmegen. Hierbij is het principe hetzelfde als bij een escape room, alleen de gehele stad Nijmegen is nu het speelveld. Jullie krijgen maar liefst drie uur de tijd om de stad "te redden van de ondergang". Dit doen jullie met een plattegrond en de escape-app op je smartphone. Voer de opdrachten uit en je vindt de juiste codes. Welk team komt als eerste achter de verlossende eindcode en redt de stad?

Een kerstuitje vindt natuurlijk altijd plaats in de winter. Je wil dus tussen de activiteiten door graag een beetje opwarmen. Hiervoor biedt de Step-kroegentocht uitkomst. Dit is namelijk een ideaal bedrijfsuitje als je personeel of collega's wel van wat gezelligheid en een drankje houden.


Met de gehele groep steppen jullie van cafeetje naar cafeetje. Dit zijn er in totaal drie. In elk café worden jullie opgedeeld in teams en spelen jullie spellen tegen elkaar. Het team met de meeste punten gaat er aan het einde van de kroegentocht vandoor met een mooie prijs. Fijn om te weten: de kroegentocht wordt afgestemd op de groep. Heb je dus een kerstuitje voor je bedrijf, dan zijn de spellen anders ingestoken dan voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest.

Boek snel jouw kerstvakantie uitje in Nijmegen

Of je nu op zoek bent naar een kerstvakantie uitje in Nijmegen of een dorp of stad in de buurt zoals Wijchen, Groesbeek of Beuningen: er is altijd wel iets te vinden! Bekijk snel het grote aanbod van uitjes op DoeNijmegen.nl en beleef een heerlijke dag of avond met je collega's, familie of vrienden.

Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes
Heb je vragen? Chat met één van onze medewerkers!
Chat met Lieke
Lieke